FRATER BERNARD - Herba Medica

FRATER BERNARD


ZGODOVINA

FRATER BERNARD

Zaposleni v podjetju Herba Medica smo tesno povezani s samostansko tradicijo naravnega zdravilstva. Leta 1986 smo s pomočjo takratnega kartuzijskega priorja začeli z oživljanjem starih receptur iz Pleterske samostanske lekarne. Podlaga so bili zapisi fratra Bernarda (1880-1958), ki je vstopil v kartuzijo leta 1906 in prevzel samostansko lekarno od svojega predhodnika.

Svoje izkušnje zdravljenja je pridobil kot bolničar v 1. svetovni vojni. Kasneje jih je nadgrajeval z znanji iz bogate samostanske knjižnice, ki shranjuje večino obstoječih knjig naravnega zdravilstva. Med njimi je precej takšnih, ki so pred davnimi leti prispele iz Francije, kjer je sedež kartuzijanskega reda. Do svoje smrti je frater Bernard zdravil svoje brate kartuzijance in bolnike, ki so iz bližjih in daljnih krajev prihajali po njegovo pomoč.

Tako so nastali prvi zdravilni čaji z imenom Pleterski domači čaj in Pleterska grenčica. Z razvojem pa je prišlo do posodobitve embalaže in strokovne sestave. Še vedno pa predstavljajo čaji fratra Bernarda močno vizualno kot vsebinsko povezavo s samostansko tradicijo.

Close

Ta stran ne obstaja... Prosim posodobite svoj brskalnika na različico 8 ali več.

Hvala za razumevanje!