ISO 22000:2005 - Herba Medica

Previous Next 1 of 3

ISO 22000:2005


STANDARDI KAKOVOSTI

ISO 22000:2005 – Sistemi vodenja varnosti živil, ki ga je v letu 2005 izdala mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), predstavlja rešitev za poenotenje vseh standardov za zagotavljanje varnosti živil, ki so trenutno mednarodno priznani.

ISO 22000:2005 združuje vse zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa še pravila dobre poslovne in dobre higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil. Standard je uporaben v vseh fazah prehranske verige.

V primerjavi z ISO 9001:2008 je standard ISO 22000:2005 bolj usmerjen v posamezne procese delovanja podjetja in ne temelji le na principih. Poleg tega je ISO 22000  industrijsko specifičen sistem za obvladovanje tveganja za vse vrste predelave hrane in trženja in  je tesno vključen v sistem vodenja kakovosti ISO 9001.

S certifikatom ISO 22000:2005 dokazujemo zavezanost kakovosti in varnosti živil,  zadovoljstvu strank ter zagotavljamo, da ob izpolnjevanju obveznih in zakonskih zahtev naš proizvod doseže stranko.

 

Close

Ta stran ne obstaja... Prosim posodobite svoj brskalnika na različico 8 ali več.

Hvala za razumevanje!