PREHRANSKA DOPOLNILA - Herba Medica

PREHRANSKA DOPOLNILA


PREHRANSKI DODATKI

Zdrava prehrana daje človeku vse potrebne snovi za življenje, biti mora uravnotežena in raznolika ter varovalna. Kako pomembna je zdrava prehrana se pogosto zavemo šele ko zbolimo. Takrat začnemo razmišljati kaj je zdrava in uravnotežena prehrana in kakšno hranilno in energijsko vrednost imajo živila, ki jih zaužijemo v najrazličnejših jedeh.

 

Sodoben način življenja, povezan z veliko količino stresa in nepravilne prehrane, nam največkrat ne dopušča, da bi si vzeli čas in uživali zdravo polnovredno hrano, ki bi vsebovala vse, za naše telo potrebne elemente. Zato si lahko pomagamo s prehranskimi dopolnili, ki bodo našemu telesu zagotovili pravilno energijsko ravnotežje. Prehranska dopolnila so torej živila, katerih namen je dopolnjevati običajno prehrano in nikakor niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

 

Prehranska dopolnila so koncentrirani viri posameznih ali kombiniranih hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, ki se dajejo v promet v obliki kapsul, pastil, tablet in v drugih podobnih oblikah s tekočino in praškom, ki so oblikovane tako, da se jih lahko uživa v odmerjenih majnih količinskih enotah. Poleg vitaminov in mineralov lahko prehranska dopolnila vsebujejo tudi aminokisline, maščobne kisline, vlaknino, rastline in rastlinske izvlečke, mikroorganizme ter druge snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, pod pogojem, da je njihova varnost v prehrani ljudi znanstveno utemeljena.

 

Pri tem vam izdatno pomagajo BERNARDOVE KAPSULE.

Close

Ta stran ne obstaja... Prosim posodobite svoj brskalnika na različico 8 ali več.

Hvala za razumevanje!