Opis
132 – GLUKOCARE piće za:
- Uravnotežen šećer u krvi.

UKRATKO O SASTOJCIMA

Ekstrakt listova masline, standardiziran na 16-24% oleouperina, dokazano In vitro:
- smanjuje apsorpciju glukoze u crijevima,
- povećava uzimanje glukoze iz krvi,
- štiti β-ćelije u pankreasu,
- utiče na GLP-1, koji snižava šećer u krvi.
Benolea® klinički snižava HbA1c, marker šećera u krvi.

Prirodna imitacija insulina.


- Fibregum™ (od bagrema)
- Inulin (od cikorije)
STANDARDI SASTOJKA
Skrolujte desno i lijevo (scroll) za sve standarde.
KVALITET UKRATKO
- Pruža zaštitu od vlage, kisika i patogena.
- Za sastojke kod kojih je potrebno popiti dovoljnu količinu vode za bolju apsorpciju.
- Omogućava pakovanje većih količina sastojaka. Za neke sastojke, preporučena dnevna doza je previsoka da bi se mogla spakovati u kapsulu male zapremine.

Svi proizvodi na ovoj stranici proizvedeni su u skladu sa GMP, IFS, ISO 9001, SIQ sertifikatima kvaliteta, uz brigu o životnoj sredini (zelena tačka): Herba Medica d.o.o., Preserska cesta 5, SI-1235 Radomlje, Slovenija.

GMP Certifikat kvaliteta proizvodnih procesa

IFS Sertifikat o kvalitetu rada sa prehrambenim proizvodima

ISO 9001 Sertifikat kvaliteta poslovnih procesa

SIQ Proizvod proizveden u Sloveniji

Zelena ptačka Recikliramo vodeći računa o životnoj sredini
Za više detalja o sastojcima, kvaliteti sastojaka i proizvodnji i uputama pogledajte opis ispod i kartice.
Mediteranski paradoks
Že poznate?
Čeprav Francozi, Španci, Italijani in Grki uživajo mastno hrano, imajo izjemno nižje stopnje srčno-žilnih težav (npr. holesterola) in presnovnih težav (npr. diabetes tipa II).
Število ljudi z ishemičnimi težavami srca po državah:
Država | Moški | Ženske |
---|---|---|
Finska | 386 | 169 |
Norveška | 307 | 123 |
Irska | 372 | 169 |
Velika Britanija | 340 | 157 |
Italija | 144 | 65 |
Španija | 109 | 48 |
Portugalska | 108 | 52 |
Grčija | 132 | 58 |
Mediteranska prehrana ima manj nasičenih maščob.
Študija s 13,380 španskimi študenti je pokazala, da Mediteranska prehrana zniža možnost diabetesa tipa II kar za 83%.
Martínez-González, M. A., de la Fuente-Arrillaga, C., Nunez-Cordoba, J. M., Basterra-Gortari, F. J., Beunza, J. J., Vazquez, Z., Benito, S., Tortosa, A., Bes-Rastrollo, M., Adherence to Mediterranean diet and risk of developing diabetes: prospective cohort study, BMJ, Vol. 14, Issue 336 (No. 7657; June 2008), str. 1348–1351.
Ste vedeli, da se Evropa kulturno deli na tiste, ki jedo maslo (sever) in tiste, ki jedo olivno olje (jug)?
Na podlagi tega se določene raziskave ukvarjajo s pozitivnimi učinki oljke, še posebej z izvlečki oljčnih listov in učinkovino oleuropein (kot je npr. Benolea® v GlukoCare 132 napitku) in njihovim učinkom na presnovo sladkorja.
Ker Francozi popijejo tudi dosti vina, se določene raziskave ukvarjajo s pozitivnimi učinki ekstraktov grozdja na presnovo, holesterol ipd. Eden takih izvlečkov je npr. VinOseedTM v ActiveCare napitku 231.
PRESNOVNE TEŽAVE
So problem presnove glukoze in eden večjih problemov modernega življenja.
DIABETES tipa I:
- Verjetno genetsko pogojen in ni reverzibilen.
- Lajša se z injekcijami inzulina, a krvni sladkor vseeno niha.
GESTACIJSKI in SEKUNDARNI DIABETES:
- Gre za posledice nosečnosti (gestacijski) ali druge bolezni (sekundarni).
- Gestacijski diabetes je reverzibilen.
- Sekundarni diabetes je vezan na drugo bolezen in ozdravitev je odvisna od primarne bolezni.
PRESNOVNI SINDROM, PRE-DIABETES, DIABETES tipa II:
Gre za posledice slabega življenjskega sloga:
- Stres
- Sodoben način življenja
- Delo
- Pomanjkanje športnih aktivnosti
- Starost
- Slaba prehrana
- Hiperglikemija, preveč sladkorja (glukoze) v krvi
- Hiperlipidemija, preveč maščob v krvi
- Prevelika nihanja sladkorja in maščob v krvi.
Kadarkoli prehitro niha krvni sladkor, pride do:
- Povečanega oksidativnega stresa
- Povečanega vnetja
- Posledičnega uničevanja in možne odpovedi različnih organov (ateroskleroza, izguba vida, itd.).
DIABETES tipa I:
- Krvni sladkor niha, zato se določene učinkovine tradicionalno uporablja za lajšanje posledic, npr. oleuropein iz oljčnih listov (kot v GlukoCare napitku 132), grenka melona in purslana (kot v GlukoCare kapsulah 122).
PRESNOVNI SINDROM
- Povečana trebušna debelost (ženska hruška in moško jabolko).
- Slaba presnova glukoze in maščob.
- Visok krvni pritisk.
- Povišan slab holesterol (LDL) in trigliceridi.
PRE-DIABETES in DIABETES tipa II:
Poleg posledic presnovnega sindroma, se pojavita še:
- Pri pre-diabetesu slabša odzivnost na inzulin,
- Pri diabetesu tipa II pa gre za zelo slabo ali neodzivnost (rezistentnost) na inzulin.
GESTACIJSKI in SEKUNDARNI DIABETES:
- Odvisno od posameznika in primarne bolezni, a načeloma iste posledice, kot pri diabetesu tipa II.
Pri vseh oblikah presnovnih težav razen diabetesu tipa I, je potrebno dodatno uravnavati krvni sladkor. Pri vseh pa lajšati stranske učinke.
Presnovne težave ne pridejo samo zaradi prevelikega uživanja sladkorja, marveč vseh makrohranil: predvsem maščob, lahko pa tudi beljakovin (proteinov).
Športniki, ki uživajo ogljikove hidrate (weight gainer-je, tablice/čokoladice/bonboni za moč, ipd.), povzročajo hitro nihanje sladkorja v krvi, kar lahko vodi v presnovne težave.
Kadar ste lačni, se odsvetuje uživanje sladkorjev in ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom (t.j. ki se hitro razgradijo v glukozo).
PRESNOVA GLUKOZE
In v katere smeri se razvija znanost.
- Hrana se razgradi na makrohranila.
- Glukoza se absorbira v kri preko GLP-1 in GLUT-2 transporterjev glukoze.
- Raziskuje se možne pozitivne učinke pre-biotikov:
- Eden glavnih kandidatiov sta inulin in pa vlaknine iz akacije.
- Upočasni presnovo (dolge vlaknine se topijo in razgrajajo počasi) in tako se manj glukoze absorbirav kri.
- Raziskuje se možne pozitivne učinke snovi, ki tekmujejo z glukozo za transporterje glukoze GLP-1 in GLUT-2, kot npr. oleuropein iz oljčnih listov (v GlukoCare napitku 131), ali purslana (v GlukoCqre kapsulah 122).

V trebušni slinavki imamo a (alfa) in β (beta) celice.
- a celice ščitijo β celice in se lahko v njih tudi razvijejo.
- β celice proizvajajo inzulin.
- glukoza v krvi sproži mehanizem kalcija Ca2+ v slinavki.
- ta mehanizm sproži proizvodnjo inzulina v β celicah.
- Inzulin regulira:
- stopnjo glukoze v krvi
- pretvorbo glukoze v glikogen, ki se hrani v jetrih.
- Raziskuje se snovi, ki bi delovale kot antioksidanti v slinavki in s tem ščitile β celice, kot npr. oleuropein v oljčnih listih.

Jetra so rezervoar glikogena, t.j. sladkorja, ki ga telo proizvede iz glukoze za shrambo energije. Ko smo lačni, glukoza v krvi pade in jetra iz glikogena spet na novo proizvedejo glukozo (t.i. neoglukogeneza).
- Inzulin poveča proizvodnjo glikogena iz glukoze.
- S tem jetra skrbijo za ravnovesje glukoze v krvi.
- Transporterji sladkorja GLUT-2 in GLUT-4 pomagajo glukozi skozi celične membrane v jetrih, mišicah in maščobnem tkivu.
- Premalo GLUT-2 in/ali GLUT-4 transporterjev pomeni, da je telo rezistentno na inzulin.
- Raziskuje se snovi, ki stimulirajo proizvodnjo ali izražanje teh transporterjev, s čimer se zniža krvni sladkor in zmanjša oksidativni stres na žilni sistem, npr. oleuropein v oljčnih listih.
- Raziskuje se tudi snovi, ki bi lahko pospešile proizvodnjo glikogena in zavirale proizvodnjo nove glukoze iz glikogena (t.i. neoglukogenezo), npr. izvlečke purslane.
- Raziskuje se tudi snovi, ki vplivajo na delovanje glukoznih transporterjev, kot je npr. trivalentni krom. Za krom so učinki klinično dokazani in EFSA dovoljuje zdravstvene trditve.

BENOLEA®
Patentirani izvleček oljčnih listov.
Rastlina izjemno bogata:
- Z oleuropeinom in njegovimi derivati kot so hidroksitirozol, tirozol in oleuropein aglikon.
Gre za močne antioksidante, ki imajo v sebi molekulo glukoze in tako uporabljajo iste transporterje kot glukoza. - S polifenoli, kot so flavonoidi in tanini. Polifenoli so močni antioksidanti in ščitijo druge naravne antioksidante, kot sta vitamina C in E. Polifenoli naj bi zmanjševali mikrovnetja.
- Minerali kot so magnezij, mangan, kalij, železo in kalcij.
- Glutationom (naravni antioksidant).
Tradicionalno se jo je uporabljalo za probleme povezane z diabetesom, visokim krvnim tlakom in aterosklerozo.
Tudi za “čiščenje krvi”. To je star izraz, ki je načeloma ciljal na lajšanje presnovnih težav.
Zadovoljivega znanstvenega konsenzusa o anti-diabetičnih lastnostih na podlagi kliničnih študij še ni in zato EFSA ne dovoljuje zdravstvenih trditev na tem področju.
Glede na dosedanje študije, se nadalje raziskuje zmožnost oleuropeina in njegovih derivatov (tirozol, hidroksitirozol in oleuropein aglikon), da:
- Zmanjšajo privzem glukoze iz črevesja preko delovanja na transporterje glukoze GLP-1 in GLUT2.
- Povišajo privzem glukoze iz krvi v mišične in maščobne celice preko delovanja na transporter glukoze GLUT4.
- Ščitijo beta celice v trebušni slinavki s svojimi in vitro dokazanimi anti-oksidantskimi učinki.
- Spodbujajo delovanje inzulinskih receptorjev IRS-1 v celicah.
Inulin
Kandidat iz vlaknin cikorije.
Inulin je vlaknina; ki se jo večinoma pridobiva iz cikorije (Chycorum longum ali intybus).
Zdi se podobna frukto-oligosaharidom (FOS), a ima inulin drugačno strukturo in je daljša vlaknina.27
V vodi se vlaknina napihne in znantno poveča svoj volumen.28
Pri sobni temperaturi so inulinska vlakna slabše topna.
Pri višjih temperaturah, nad 60°C pa se začne počasi topiti.
V pogojih ozkega črevesja se inulin ne prebavlja in gre naprej do debelega črevesja. Tam se v vodi navlaži in postane podoben gelu. V takem stanju postaja prebavljiv za bakterije, ki ga počasi fermentirajo/presnavljajo.28
Pre-biotiki so teoretična definicij hranil za dobre bakterije v črevesju, kot so Bifiobakterije in Laktobacilusi.
Po uradni definiciji mora pre-biotik imeti več karakteristik:29
- Ne sme razpasti v vodi in se razgrajati (hidrolizirati) v zgornjem delu črevesja.
- Mora biti hrana dobrim bakterijam v spodnjem črevesju (biti selektivno fermentiran).
- Mora spremeniti raznolikost bakterij (mikrobiom), da s poveča število dobrih in/ali zmanjša število slabih bakterij.
- Mora izboljšati ali pozitivno doprinesti k zdravju telesa (kot npr. pomagati pri prepustnem črevu30).
V Evropski Uniji EFSA ne prizna statusa pre-, pro- ali post-biotika nobeni hrani ali učinkovini, zato so zdravstvene trditve in uporaba teh besed v marketinške namene prepovedani.
Cimet
Izvleček lubja.
Gre za izvleček lubja azijskega cimeta.
Sama rastlina vsebuje:
- Cinamaldehid.
Gre za učinkovino cimeta, polifenol, ki se ga raziskuje zaradi potencialnih zmožnosti zmanjševanja krvnega sladkorja. - Vrsto polifenolov, ki so v in vitro in in vivo študijah pokazali:
- Proti-vnetne učinke, z učinkovanjem na interlevkine 1 in 6, C-reaktivni protein in tumor nekrozni faktor (TNF).
- Anti-oksidantske učinke.
Cinnamomum cassium je vrsta cimeta, ki prihaja iz Kitajske, Indonezije in Vietnama.
V staro-egipčanski in staro-grški tradicionalni medicini se je rastlino uporabljalo, kot začimbo ali kot čaj, za navadni prehlad, srčno-žilne in prebavne težave.
Zadovoljivega znanstvenega konsenzusa o anti-diabetičnih lastnostih na podlagi kliničnih študij še ni in zato EFSA ne dovoljuje zdravstvenih trditev na tem področju.
Glede na dosedanje študije, se nadalje raziskuje zmožnost cimeta in njegovih polifenolov, da posnemajo inzulin in vplivajo na signalne poti inzulina:
- Da povečajo privzem glukoze iz krvi v mišične in maščobne celice preko delovanja na transporter glukoze GLUT4.
- Da spodbujajo sintezo glikogena v jetrih, t.j. privzamejo sladkor iz krvi v jetra, da se naredi zaloga energije.
- Da vplivajo na dva encima, regulatorja neoglukogeneze, t.j. izgradnje novega krvnega sladkorja iz glikogena:
- fosfoenolpiruvat karboksikinaze (PEPCK).
- glukozne 6 fosfataze.
AKTIVNE SESTAVINE
AKTIVNI SASTOJCI | NA 100 g | PO VREĆICI (5,33 g) |
---|---|---|
Cimet (ekstrakt) | 3,75 g | 200 mg |
Benolea ® (ekstrakt listova masline) | 18,76 g | 1000 mg |
Fibregum ™ (vodotopiva duga vlakna iz bagrema) | 22,46 g | 1197 mg |
Inulin (u vodi rastvorljiva duga vlakna iz cikorije) | 18, 76 g | 1000 mg |
HRANJIVE VRIJEDNOSTI
HRANJIVE VRIJEDNOSTI | NA 100 g | PO VREĆICI (5,33 g) | % NRVs* PO VREĆICI |
---|---|---|---|
Energije (kJ/ kcal) | 1037 kJ/ 240 kcal | 55 kJ/ 13 kcal | 0,7 % |
Masti od kojih zasićene masti | 0,3 g 0,2 g | 0,01 g 0,01 g | 0,0 % 0,1 % |
Ugljikohidrati Od toga šećeri | 33,4 g 11,5 g | 1,8 g 0,6 g | 0,7 % 0,7 % |
Dijetalna vlakna | 43,3 g | 2,3 g | 7,7 % |
Bjelančevine | 1,8 g | 0,1 g | 0,2 % |
Sodavica | 0,2 g | 0,01 g | 0,2 % |
Sestojici: Fibregum™, Benolea®, inulin, ekstrakt kore cimeta, aroma narandže, regulator kiselosti: limunska kiselina, koncentrat cvekle, agens protiv zgrušavanja: trikalcijum fosfat, beta karoten, zaslađivač: sukraloza.
O OBLIKAH UČINKOVIN
BENOLEA®
Patentirani izvleček oljčnih listov.
Od enega najbolj priznanih kakovostnih proizvajalcev rastlinskih ekstraktov.
Ekstrakt ustreza merilom Evropske Farmakopeje (Pharmacopeia Europea). To pomeni, da vsebuje najmanj določeno količino terapevtičnih učinkovin.
EKSTRAKT:
Na etanolni osnovi.
RAZMERJE:
(rastlina : izvleček)
5 proti 1.
DEL RASTLINE:
- Listi.
STANDARDIZIRAN NA:
- Izvleček standardiziran na >30% polifenolov.
- Izvleček standardiziran na 16%-24% oleuropeina.
To pomeni, da je v vsaki vrečki napitka GlukoCare 132 med 160 in 240 mg oleuropeina. S takimi dnevnimi vnosi oleuropeina se izvajajo klinične študije.
Inulin
Dolge vlaknine iz cikorije.
EKSTRAKT:
V izvlečku je 95 % suhe snovi.
90 % čistega inulina v izvlečku.
DEL RASTLINE:
Korenina.
Cimet
Izvleček lubja.
EKSTRAKT
Na vodni (70%) in etanolni (30%) osnovi.
RAZMERJE
(rastlina : izvleček)
4 proti 1.
DEL RASTLINE
Lubje.
Sestavine v GlukoCare napitku 132 so izbrane glede na mediteranski paradoks.
BENOLEA ®
Izvleček oljčnih listov (Olea europaea L.), standardizirana oleuropein in polifenole. Že od nekdaj so se tradicionalno uporabljali oljčni listi v boju proti visokemu krvnemu tlaku, aterosklerozi in diabetesu.. Močan antioksidant, ki ščiti krvne žile pred celičnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
CIMET izvleček
Pozitivno vpliva na raven glukoze v krvi. Izboljša občutljivost za inzulin in zmanjšuje tveganje za srčne bolezni.. Znižuje LDL holesterol, trigliceride in skupni holesterol, ne da bi pri tem vplival na dober HDL holesterol.
FIBREGUM ™
Naravno pridobljen vir topnih prehranskih vlaknin (vsaj 90%).. Visoka prebavna toleranc. Prebiotične lastnosti. Zelo nizek glikemični indeks.
INULIN
Vodotopne prehranske vlaknine.. PREBIOTIK – v debelem črevesju. Predstavlja hrano koristnim bakterijam. Primeren za diabetike, ker se ne razgradi do enostavnih sladkorjev.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU
Jednom dnevno sadržaj vrećice sipajte u čašu i dodajte vodu (150 ml). Dobro promiješajte da se otopi i odmah popijte pripremljeni napitak. Preporučena dnevna količina se ne smije prekoračiti.
SSASTOJCI i HRANLJIVE VRIJEDNOSTI
UPOZORENJA
Ne sadrži sastojke životinjskog porijekla. Čuvati na suvom, tamnom mestu na sobnoj temperaturi. Čuvati dalje od djece.
Proizvodi: Herba Medica d.o.o., Preserska cesta 5, SI-1235 Radomlje, Slovenia
Dodatek prehrani sa tri kategorije sastojaka:
- Benolea®: Patentirani ekstrakt listova masline Klinički dokazano smanjuje HbA1c (marker šećera u krvi)
- Kora cimeta: Sadrži p-inulin i tradicionalno se koristi za metaboličke probleme
- 2 izvora dugih vlakna (tvz. prebiotici): Inulin (iz cikorije) i FibregumTM (od begrema)
za izbalansiran šećer u krvi.*
Standardi sestojaka
Visa, Visa electron,
MasterCard, Maestro
GLS in Pošta Slovenije
Zastonj poštnina nad 35€
30 kapsul
v dveh blistrih
1 kapsula na dan
30 dni
Visa, Visa electron,
MasterCard, Maestro
GLS in Pošta Slovenije
Zastonj poštnina nad 35€