PREHRANSKA DOPOLNILA

Prehranska dopolnila so cenovno ugoden in učinkovit način, s katerim lahko zagotovite, da vi in ​​vaši ljubljeni užijete priporočeni vnos bistvenih vitaminov, mineralov in drugih pomembnih hranilnih snovi, potrebnih za optimalno zdravje.

To so izdelki, ki vsebujejo koncentrirane vire posameznih ali kombiniranih hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom.

Njihov namen je dopolnjevati običajno prehrano, še posebej takrat, ko so zaradi povečane aktivnosti, stresnih in drugih dejavnikov potrebe našega organizma večje.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehranska dopolnila so lahko v različnih oblikah:

kapsule,
tablete,
pastile,
vrečke s praškom ali zrnci,
ampule s tekočino,
kapalne stekleničke
in drugo
Dopolnila so na voljo v različnih odmerkih in v različnih kombinacijah. Vendar pa je potrebna le določena količina vsakega hranila, da naša telesa delujejo, večje količine pa niso nujno boljše. V velikih odmerkih lahko nekatere snovi škodljivo vplivajo in lahko postanejo škodljive. Zaradi varovanja zdravja potrošnikov je torej dopolnila mogoče zakonito prodati le z ustreznim priporočilom o dnevnem odmerku in opozorilno izjavo, da tega odmerka ne bo presegla.
Smo tudi nosilci certifikata (GMP) dobre proizvodne prakse, ki zagotavlja čistost, trdnost in sestavo prehranskih dopolnil.