Politika zasebnosti – Herba medica d.o.o.

V nadaljevanju vam predstavljamo Politiko zasebnosti podjetja Herba medica d.o.o.. Prijazno vas prosimo, da jo preberete, saj vam predstavlja vpogled v to, kako zbiramo, hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, ter vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko kontaktirate prek elektronskega naslova herbamedica@siol.net ali pisno na naslov Herba medica d.o.o., Preserska cesta 5, Zgornje Jarše, 1235 Radomlje.

  1. Upravljavec osebnih podatkov

Posredovane osebne podatke obdeluje:
Herba medica d.o.o.
Preserska cesta 5, Zgornje Jarše, 1235 Radomlje
e-naslov: herbamedica@siol.net
(v nadaljevanju tudi: upravljavec)

  1. Varstvo osebnih podatkov. Vaša zasebnost je pomembna.

V podjetju Herba medica d.o.o. se zavzemamo za popolno zasebnost naših strank. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja Herba medica d.o.o.. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Herba medica d.o.o.in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni pri predaji osebnih podatkov. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo. S privolitvijo dovoljujete obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti upravljavca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

  1. Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

– Z vpisom na spletni strani Herba medica d.o.o.  www.herba-medica.si prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

– Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

– Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti uporabnikov, pri čemer je sodelujoči vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

 Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

– Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek pristopi v podatkovno bazo Herba medica d.o.o..

  1. Namen zbiranja osebnih podatkov

Herba medica d.o.o. obdeluje osebne podatke naročnikov za naslednje namene:

– obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah, ozaveščanju in opozorilih s področja veterine, po elektronski pošti, navadni pošti;

– pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti;

– obveščanje o dogodkih;

– nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni aplikaciji zdravila ipd.);

– upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe ipd.);

– izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;

– upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);

– zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.herba-medica.si  v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;

– oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);

– izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.herba-medica.si , vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

  1. Spletna stran

Ob obisku spletne strani www.herba-medica.si  se za delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki. To so podatki o strojni in programski opremi vaše naprave, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, operacijski sistem, ime domene, obiske podstrani na spletnem mestu, trajanje posameznega ogleda strani, vaše poti po spletnem mestu, podatke o nastavitvah zaslona in referenčne spletne strani, kot so iskalniki, spletne strani tretjih oseb ipd. Podatki o obisku spletnega mesta so opredeljeni le z edinstveno identifikacijsko številko in so anonimizirani, kar pomeni, da na njihovi podlagi posameznik ne more biti prepoznaven.

  1. a) Povezave do tujih spletnih strani

S spletne strani www.herba-medica.si  vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo ta spletna mesta lastne politike zasebnosti, za katere podjetje Herba medica d.o.o. ne odgovarja in so neodvisne od politike zasebnosti podjetja Herba medica d.o.o..

  1. b) Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.herba-medica.si  uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

  1. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje Herba medica d.o.o. dopolni, popravi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene pod 4. točko. Prav tako lahko na enak način zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevek za prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

– pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na herbamedica@siol.net s pripisom »Odjava«;

– pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Herba medica d.o.o.
Preserska cesta 5, Zgornje Jarše, 1235 Radomlje s pripisom »Odjava Herba medica«;

 v e-novicah kliknete na povezavo ali odgovorite nanj z besedilom »Odjava«.

  1. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje Herba medica d.o.o.se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in hranilo izključno za navedene namene, in sicer dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

  1. Mednarodno pravo

Za vsa vprašanja, vezana na vsebino Politike zasebnosti, je merodajna slovenska zakonodaja brez sklicevanja na načela mednarodnega zasebnega prava.

  1. Politika zasebnosti podjetja Herba medica d.o.o.

Ta politika zasebnosti Herba medica d.o.o. je bila objavljena na spletni strani www.herba-medica.si  in stopi v veljavo 25. 5. 2018.

Herba medica d.o.o.