Moderni slog življenja in njegov vpliv na naše zdravje

Moderni slog življenja neprestano terja svoj davek. Celotna aktivna populacija je danes, bolj kot kdajkoli, žrtev stresnega delovnega okolja. Pehanje za dobičkonosnostjo, za rast podjetja, za napredovanje kariere, za končanje projektov in doseganje delovnih norm, pehanje brez katerega danes enostavno ne preživimo, se v telesu izraža kot nenehno visokointenzivna pripravljenost na stresne agente.

V nogometu je znano, da najbolj trpi ravno vratar. Vsi ostali igralci tečejo in sprožajo endorfine, vratar pa stoji pri miru in ima najvišji srčni utrip, čez 160 utripov na minuto. Tàko je stanje telesa za ekranom računalnika : v stalni pripravljenosti, stalno pod napetostjo, kar se dopoldne izraža s povečanim znojenjem in visoko reaktivnostjo, proti koncu delovnega dne pa z izmučenostjo in visoko razdražljivostjo.

moderni slog življenja

Ker je vaše telo pod tako napetostjo, so mišice dostikrat skrčene, ne da bi se tega sami zavedali. Zvečer pa vas potem boli vrat zaradi zategnjenih mišic, kar se posledicno dostikrat izraza tudi z glavoboli ali celo migrenami.

Kadar je telo pod stresom, se sproža adrenalin, ki pa izniči obcutek lakote. Pitje kave telo se bolj vznemiri, hkrati pa še dodatno uniči lakoto. Tako pijemo kavo cel dan in popolnoma pozabimo na pravilno prehrano. Dostikrat ljudje celo mislijo, da je to zdrav način hujšanja. V resnici ni slabšega načina, kajti iz telesa tako dobesedno izperemo mikroelemente, kot so magnezij, in zmanjšamo zmožnost telesa, da absorbira zdravju potrebne sestavine iz hrane, ki jo zaužijemo. Poleg tega stres povzroča mikro vnetja v prebavnem traktu, ter še dodatno zmanjša absorpcijo telesu potrebnih elementov. V telesu se potem zadržujejo toksini, ki vam jemljejo energijo. Vse to se potem izraža kot utrujenost, nejevolja, izguba veselja do dela. Ne delate več načrtov za prihodnost in samo čakate na dopust.

Za lajšanje stresa smo strokovno razvili linijo prehranskih dopolnil s konopljo in CBD-jem Hemp Medica Life enhancer, ki je namenjena lajšanjem simptomov stresa skozi cel dan. Preverite s pritiskom na spodnji gumb !

[button size=”medium” style=”primary” text=”Hemp Medica Life enhancer” link=”https://www.herba-medica.si/kategorija-izdelka/hemp-medica/” target=””]