O nas

kaj ponujamo

V podjetju Herba Medica d.o.o. si prizadevamo ohraniti zdravje in dobro počutje posameznika na povsem naraven način. Tesno smo povezani s samostansko tradicijo naravnega zdravilstva in zvesto sledimo reku »Prava pot k dolgemu življenju« ali »Via recta ad vitam longam« po latinsko.

Korenine

V kartuzijah Žiče, Jurklošter, Bistra in Pleterje menihi več sto let nabirajo, klasificirajo, testirajo in mešajo zelišča ter zdravijo ljudi iz okoliških in tudi bolj oddaljenih krajev. Nastajajo bogate zbirke in enciklopedije z opisi zelišč ter njihovih zdravilnih učinkov, ki jih hranijo v samostanskih knjižnicah. Za pletersko lekarniško knjižnico je bilo znano, da hrani večino obstoječih knjig naravnega zdravilstva. Med njimi je precej takšnih, ki so pred davnimi leti prispele iz Francije, kjer je v samostanu La Grande Chartreuse tudi sedež kartuzijanskega reda.

O nas
O nas

Frater Bernard (1880-1958) vstopi v kartuzijo Pleterje leta 1906 in prevzame samostansko lekarno od svojega predhodnika. Več let natančno preučuje zaklade kartuzijske lekarne in knjižnice.

Kasneje svoje znanje nadgradi z bogatimi izkušnjami zdravljenja, ki jih je pridobil kot bolničar v 1. svetovni vojni. Do svoje smrti je frater Bernard zdravil svoje brate kartuzijance in bolnike, ki so iz bližjih in daljnih krajev prihajali po njegovo pomoč.

Začetki

Naša zgodba se začne leta 1986, ko smo s pomočjo takratnega kartuzijskega priorja začeli z oživljanjem starih receptur iz Pleterske samostanske lekarne. Podlaga so bili zapisi fratra Bernarda, ki je celo življenje dopolnjeval znanje, komentiral stare knjige in pisal nove recepte. Tako so nastali prvi zdravilni čaji z imenom Pleterski domači čaj in Pleterska grenčica.

O nas
O nas

Danes in jutri

Sčasoma smo razvili vrsto novih zdravilnih, zeliščnih, sadnih, pravih, namenskih in nazadnje konopljinih čajev, s katerimi se prilagajamo potrebam in težavam modernega, prepogostokrat stresnega življenja. S tem namenom smo med prvimi v Sloveniji razvili tudi proizvodnjo prehranskih dodatkov. Lastne kapsule pakiramo v pretisnih omotih, da se ohrani higiena, svežina in kakovost sestavin.

proizvodnja pod lastno blagovno znamko

Uspeh podjetja Herba Medica temelji na kakovosti in kreativnosti.

Naši izdelki odražajo kakovost, saj uporabljamo naravne surovine kontroliranega porekla, proizvodnja pa temelji na naprednih tehnoloških procesih in stalnem razvoju inovativnih receptur, ki temeljijo na obsežnem znanju farmacije in biotehnologije.

Delovanje in prepoznavnost našega tima temeljita na vrednotah, kot so kakovost, odgovornost, zanesljivost, partnerstvo, prilagodljivost, ambicioznost, kreativnost in podjetnost.

VREDNOTE

O nas

CERTIFIKATI

O nas
O nas
O nas
O nas
O nas

Kaj ponujamo

Smo eno redkih podjetij v Sloveniji, ki proizvajajo čaje in prehranska dopolnila vse od mešanja začetnih surovin do proizvodnje končnega izdelka. Vzpostavljen imamo učinkovit sistem sledljivosti ter vodenja evidenc kontrole kakovosti. S strogim nadzorom nad celotno oskrbovalno verigo smo uspeli pridobiti številne certifikate kakovosti in dolgoletno zaupanje strank. Smo prilagodljivi, odzivni in kakovostni.

Proizvodnja pod vašo blagovno znamko
Ponujamo vam možnost izdelave vašega logotipa in grafične podobe, ter pod vašo blagovno znamko po vaših željah izdelamo končni izdelek, saj pokrivamo različna področja:

Kontaktirajte nas

Naziv podjetja: HERBA MEDICA d.o.o.

Naslov: Preserska cesta 5, 1235 Radomlje

Telefon: 01/562-0603

Faks: 01/722-7167

E-pošta: herbamedica@siol.net

Poslovni račun: SI56 0231 2025 6936 810, open at NLB d. d.

ID DDV: SI 24503606

Matična številka podjetja: 3277291000

Proizvodnja konvencionalnih in BIO izdelkov

O nas

Razvoj, mešanje in proizvodnja vseh vrst čajev:

  • rinfuza ali razstreseni čaji
  • čaji v filter vrečkah
  • BIO čaji

Proizvodnja prehranskih dopolnil v obliki trdih kapsul:

  • pakiranje v lončke
  • pakiranje v pritisne omote

Proizvodnja prehranskih dopolnil v obliki praška ali zrnc v vrečkah

O nas

O nas